Whitgift Centre

London, Croydon

Originally a1970’s pedestrian shopping precinct, we remodelled and extended, creating a modern and vibrant shopping centre. A first floor gallery was added and wide glazed over malls created. The original public square has been reinterpreted as a meeting place for the centre, at the same time providing a sense of orientation for shoppers. It is overlooked by cafes and restaurants and is sufficiently large for events to be staged. To reinforce its vibrancy the main centre lifts and escalators are located in the square together with a large water feature. It is one of the most popular destinations in Croydon, and a successful centre. We extended it again, some years later, following the owners purchase of adjoining properties.

 

size: 120,000m² retail

value:

status: completed

client: B2W and Whitgift Foundation

Previous Project
More in this Category
More Projects
Next Project